Bestevaer Capital Funding is gericht op het bij elkaar brengen van toekomstige en ondernemers/ schippers die de ambitie hebben om een ​​schip aan te kopen. 

Het team van Bestevaer Capital Funding bestaat uit Marc Pullen (Financieringsspecialist), Rom van Oers (Business  analist) en Paul Cornet (Binnenvaartspecialist).

Door nauw samen te werken met de primaire banken die het grootste deel van de financiering zullen oppakken,  wordt het mogelijk om de aanvullende financiering te organiseren.

Als zekerheidsstelling wordt door de organisatie achter Bestevaer Capital Funding geregeld dat er een  hypotheekrecht op het schip zal worden gevestigd via de stichting Zekerheden Bestevaer Capital Funding.

Raad van Advies

Het team van Bestevaer Capital Funding laat zich, naast hun eigen expertise, aanvullend adviseren door een comité van techneuten uit de financiële cq scheepvaartwereld; de Raad van Advies. Dit comité toetst de aanvraag voor de financiering op een aantal essentiële aspecten, waaronder de exploitatie en de technische aspecten van het schip. 

De Raad van Advies bestaat uit Leendert-Jan Visser, Gerard Deen en Tom Boerema.